Luonnon lähikuvaus ja luovat kuvaustekniikat

30.09.2022 - 02.10.2022
340€/370€

Luonnon lähikuvaus ja luovat kuvaustekniikat. Pienistä kohteista suuria kuvia.

 

21052017 ND421011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähi- ja makrokuvaus avaa luonnon pienimmät ja herkimmät yksityiskohdat, muodot, värit, tunnelmat sekä eläin- ja kasvilajit laajemmassa perspektiivissä. Kuvauskohteina voivat olla hyönteiset, kasvit, kukinnot, vesipisarat. Kun yhdistää luontokuvauksessa käytettävät luovat tekniikat ja luonnon lähikuvauksen voi lopputulos olla oikea taideteos.

 

Kurssin aikana tutustutaan lähikuvauskalustoon: jalustoihin, loittorenkaisiin, lähikuvausobjektiiveihin ja muuhun lähikuvauksessa tarvittavaan välineistöön. Makro- ja yksityiskohtakuvaus on oivallinen tapa kasvien, hyönteisten ja muiden luonnon minimalististen aiheiden dokumentoinnissa ja biologisten erityispiirteiden esittämisessä. Jakson aikana tutustumme eri kuvattavien kasvien ja hyönteisten elinympäristöihin. Opettelemme tekemään perhosbaarin hyönteisten houkutteluun. Kun luonnon lähikuvaukseen lisätään luova näkökulma, kuvista tulee parhaimmillaan kiehtovia ja yllättäviä otoksia, joita ei heti luontokuviksi tunnista.Olo on sekä kuvaajalla että katsojalla kuin Liisalla ihmemaassa!

 

Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimiin. Työvälineiden hallinta mahdollistaa omien visioiden luomisen maalauskankaalle eli digitiedostoksi. Luovan makrokuvauksen kurssilla ohjaamme kuvaajia löytämään oman luovan kuvausmaailman: valon ja varjon leikkikentän, luonnon pienimmät kuvauskohteet väreinä, muotoina ja abstraktioina sekä kohteiden pelkistämisen ja yksinkertaistamisen. Tutustumme monivalotustekniikkaan, hallittuun kameran liikutteluun (ICM) valotuksen aikana, suotimien käyttöön, freelensingiin, retro-objektiiveihin, bokeh:iin eli taustojen erilaiseen toistumiseen, eri materiaalien läpi kuvaamiseen.

 

Opetamme myös luovaa sommittelua ja perinteisen ”kultaisen leikkauksen murtamista” uusien kuvausvisioiden synnyttämiseksi. Perehdymme perhosbaarin tekemiseen ja hyönteisten houkutteluun kuvausetäisyydelle.

 

Luo rohkeasti oma kuvausmaailmasi, opi näkemään luonnon makromaailma uusin silmin ja inspiroidu omasta luovasta kuvausprosessista.

Kurssille tarvitset kamerakaluston ja jalustan sekä maastoon ja ajankohtaan sopivat ulkoiluvaatteet.

 

Opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista. Katso lisää: https://www.instagram.com/paavohamunen/

 

Hinta:
340€ (opetus ja ruokailut)

370€ (opetus, majoitus ja ruokailut)

Kurssin osallistujamäärä max. 12 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset perjantaihin 9.9.2022 mennessä.

 

 

 

20140228 ND447201

Lumpeet jaassa41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20052016 ND427961

29052014 ND437521

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 ‹ Back