Koulunkäynnin ohjaaja (Lieksa)

 

OPINNOISSA EI ALA UUTTA RYHMÄÄ KEVÄÄLLÄ 2017

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan ammatti

Koulunkäynnin ja aamu–ja iltapäivätoiminnan ohjaajan työhön kuuluu eri-ikäisten ja kulttuuritaustaltaan erilaisten ihmisten kasvatus-, ohjaus – ja huolenpitotyötä päiväkodeissa, kouluissa ja vapaa-ajan toiminnoissa. Työssä autetaan ja tuetaan asiakasta tehtävissä, joissa tämä ei kehitysvaiheensa, vammansa tai sosiaalisen tilanteensa vuoksi selviydy itse. Ohjaaja voidaan palkata kuntaa, koulua, eritysluokkaa, yhtä tai useampaa oppilasta varten. Ohjaaja voi toimia myös henkilökohtaisena avustajana.

 

Opiskelu

Suoraan työelämästä tulevat tutkinnon suorittajat jotka eivät tarvitse valmistavaa koulutusta tai henkilökohtaistamisen kautta todetaan koulutustarve vähäiseksi voivat hakea tutkintoon milloin tahansa.

 

Mikäli sinulla ei ole aiempaa kokemusta alalta, voit hakeutua valmistavaan koulutukseen. Valmistava koulutus on päätoimista opiskelua. Koulutus Lieksassa toteutetaan monimuoto-opintoina eli opinnoissa vuorottelevat lähi- ja etäopetus- sekä työssäoppimisjaksot. Koulutukseen kuuluu lähiopetuspäiviä Lieksassa, itsenäisesti tehtäviä etätehtäviä, työssäoppimisjaksoja ja näyttötutkintoon kuuluvia tutkintotilaisuuksia. Osa lähijaksojen opetuksesta toteutetaan viikonloppuisin. Lähijaksojen aikana on mahdollista majoittua opiston internaatissa. Työssäoppimisjaksot ja tutkintosuoritukset voit suorittaa omalla paikkakunnallasi. Koulutuksen kesto on noin puolitoista vuotta riippuen aiemmasta osaamisestasi.

 

Tutkinnon hinta on 750€. Hintaan sisältyy valmistava koulutus ja tarvittaessa majoitus lähijaksojen aikana. Ruokailut, matkat lähijaksoille ja työharjoitteluun kustantaa tutkinnon suorittaja. Tutkintomaksu on mahdollista suorittaa useammassa erässä.

 

Noudatamme opiskelijavalinnoissa ja opiskelujen aikana SORA -lainsäädäntöä. Lisätietoa SORAsta saat klikkamalla tästä

 

Tutkinto

Tutkinto koostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta:

  • ammatissa toimiminen
  • kasvun ja kehityksen tukeminen ja ohjaaminen
  • oppimisen ja toiminnnan tukeminen ja ohjaaminen
  • erityistä tukea tarvitsevien ohjaaminen

Opetushallituksen näyttötutkinnon perusteet löydät täältä

 

Hakeminen

Noudatamme opiskelijavalinnoissa SORA-lainsäädäntöä. Lisätietoa SORAsta saat tästä