Aikuisten perusopetus

Kaikilla on oikeus maksuttomaan perusopetukseen iästä riippumatta. Aikuisperusopetuksessa opiskelevalle räätälöidään henkilökohtainen opintosuunnitelma ja opiskelijan pohjatietojen- ja taitojen huomioon ottaen opinnot kestävät 1-3 vuotta.

 

Aikuisten perusopetus sopii hyvin myös maahanmuuttajille.

 

Aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen opetus

Ennen varsinaisia aikuistenperusopintoja opiskelija voi tarvittaessa suorittaa aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen opinnot, jotka kestävät yhden lukuvuoden. Aikuisten perusopetuksen alkuvaihe vastaa vuosiluokkien 1-6 taitotasoa. Alkuvaiheen opintojen laajuus on vähintään 19 kurssia. Aikuisperusopetuksen alkuvaiheeseen ei ole kielitaitotasovaatimusta maahanmuuttajille.

 

Varsinainen aikuisten perusopetus

Varsinainen aikuisten perusopetus vastaa vuosiluokkia 7-9 ja sen laajuus on vähintään 44 kurssia. Varsinainen aikuisperuskoulu sopii myös niille maahanmuuttajille, joiden suomen kielen kielitaso on A 2.2.

 

Hakeminen

Haku aikuisperusopetukseen on avoinna 21.6. asti. Vapaita opiskelupaikkoja voi kysellä vielä hakuajan jälkeenkin 30.7. alkaen rehtori Tomi Martikainen, p. 050 513 2155, tomi.martikainen@lkro.fi.

 

>>> HAE AIKUISPERUSOPETUKSEEN TÄSTÄ