Luontokuvauksen perusteet

29.10.2021 - 31.10.2021
340 €/320 €

Kurssin tavoitteet

Kurssin tavoitteena on antaa osallistujalle perustiedot kamerasta ja sen toiminnoista, sekä kuvaamisesta luontokuvauksen eri osa-alueilla.

 

Kurssin soveltuvuus
Kurssi soveltuu aloitteleville luontokuvaajille, eikä aiempaa kokemusta luontokuvauksesta edellytetä.

 

Kurssin sisältö

Kurssilla tutustumme kameran perustoimintoihin ja valokuvauksen termistöön niin, että kamerasi säädöt ja toiminta kaikilta osin tulee sinulle tutuksi ja opit työskentelemään kameralla monipuolisesti. Tutustumme kurssilla digijärkkärin, peilittömän kameran ja puhelinkameran käyttöön luontokuvauksessa.

Kurssilla opettelemme seuraavia kuvaamiseen liittyviä aiheita: näkemään kuvattavasta kohteesta olennaisen ja hahmottamaan kolmiulotteisen kohteen kaksiulotteisena valokuvana. Harjoittelemme kuinka saamme aiheesta näkymään haluamamme polttoväliä, aukkoarvoa ja suljinaikaa muuttamalla. Automaattiasetusten ohella tutustumme kameran säätöihin, joilla on olennainen vaikutus lopulliseen kuvaan, kuten aukkoarvon käyttöön ja syvyysterävyyden hallintaan eri polttoväleillä. Perehdymme kuvan sommitteluun eli aiheen sijoitteluun kuva-alalle. Perehdymme myös histogrammin ja ISO-arvon käyttöön. Tutustumme luontokuvauksessa käytettäviin objektiiveihin ja tutuksi tulevat myös oman kameran rungon ominaisuudet ja monet mahdollisuudet. Kurssin aikana perehdymme luontokuvauksen eri osa-alueisiin, maisema-, makro-, ilta- ja yökuvaamiseen, sekä luonnonvaraisten lintujen ja nisäkkäiden valokuvaamiseen.

Kurssilla tutustutaan ja otetaan käyttöön myös Adobe Lightroom Classic CC.

 

Kurssille tarvitset kamerakaluston, sekä maastoon ja ajankohtaan sopivat ulkoiluvaatteet.

 

Kurssi on viikonloppukurssi perjantaista sunnuntaihin ja ennakkoon on pohjustus kurssiin yhtenä iltana verkon kautta 3 x 45 min.

 

Opettajana ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Katso lisää: https://www.instagram.com/paavohamunen/

Hinta:

340 € (sis. opetuksen, majoituksen ja ruokailut kurssin aikana)

320 € (sis. opetuksen ja ruokailut kurssin aikana)

Kurssin osallistujamäärä max. 12 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset sunnuntaihin 24.10. mennessä.

 

 

30072014 ND2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16052019 DSC3102 Edit2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24062019 DSC5713 Edit2

 ‹ Back