Suomi 100 -teemassa

30.05.2017

Lieksan Kristillinen opisto ja tytäryhtiö Valpas Ratkaisut Oy ovat mukana Tulevaisuuden Kuusi- teemassa ja Suomi 100 – vuotta juhlistamassa erilaisin asioin.
Aloitimme Suomi 100 – juhlistamisen Tulevaisuuden kuusen istutuksella 24.5. Lieksan Kristillisellä opistolla. Tilaisuuden avasi Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen. Kansanedustaja Krista Mikkonen toi eduskunnan keväiset tervehdykset tilaisuuteen. Tilaisuudessa puhuivat myös opiston entinen rehtori Raimo Jalkanen, Enon verkkokoulun koordinaattori Mika Vanhanen, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ja toimitusjohtaja Petri Pehkonen. Metsänhoitaja Raimo Hulmi kertoi kuusenistutuksesta ja Tulevaisuuden kuusen istuttamisesta. Jamalin koulun oppilaat olivat valmistaneet monipuolisen esityksen, jossa oli mielenkiintoista kuppitanssia, laulua ja kanteleen soittoa.


Tilaisuudessa olivat edustettuina myös Lieksan Sotaveteraanit ja Lieksan Sotainvalidit, opiston oppilaita, henkilökuntaa, maahanmuuttajia, Kylänlahden kyläläisiä ja muita vieraita. Sää suosi meitä. Ilma oli kovin lämmin, aurinkoinen ja täynnä linnunlaulua. Ohikiitävä paikallisjuna muistutti meitä logistiikan toimivuudesta täällä Kylänlahdessa.


Opiston opiskelijat ovat Suomi 100 -teemaan liittyen osallistuneet valokuvauskilpailuun teemalla Minun Suomeni. Kilpailun tuotokset olivat esillä Tulevaisuuden kuusi- tilaisuudessa. Kuvista valittiin kolme parasta ja tulosten julkaiseminen tapahtuu opiston kevätjuhlassa 2.6. Valitsijaraatina toimivat kansanedustaja Krista Mikkonen, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen ja kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.


Tulevaisuuden kuusi -teema jatkuu opiston ja Valppaan toiminnassa Tulevaisuuden kuusi – istutuskurssilla. Kurssi on 29.-30.5.2017. Kurssilla kouluttajana toimii metsänhoitaja Raimo Hulmi. Osallistujat ovat vastaanottokeskus Märäjälahden asukkaita. Kurssin tavoitteena on kertoa turvapaikanhakijoille kuusen istutuksesta ja siihen liittyvistä työllistymismahdollisuuksista. Kurssilla harjoitellaan istuttamaan kuusia ihan käytännössä, Marjovaaran metsikössä. Lisäksi tavoitteena on tuoda turvapaikanhakijoille tunnetuksi luonnon vahvistavaa voimaa, green carea, ja sen tuomaa hyvinvointia osana arkea. Lieksan Kristillinen opisto ja Valpas Ratkaisut ovat mukana Green Care Green Karelia -hankkeessa.


Lieksassa 30.5.2017
kehitys- ja viestintäpäällikkö, palveluvastaava Marjo Vallius-Hyttinen.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle